Dosign
“Ik weet wat ik aan Dosign heb”

Na jaren freelancen voor verschillende bureaus vond civil/structural designer Marlon Madsahri in 2009 zijn vaste honk bij Dosign Antwerpen. Er ontstond een vriendschappelijke band, die tot op de dag van vandaag voortduurt. En op professioneel vlak? “Dosign kent mijn ambities en biedt me de mogelijkheden die te verwezenlijken.”

Marlons passie voor engineering begon op de HTS, nu de Haagse Hogeschool, in Den Haag. “Ik liep stage bij een ingenieursbureau en raakte gefascineerd door het vak. Het creatieve van het tekenen in combinatie met het concrete van het bouwen sprak – en spreekt – mij enorm aan.” Na zijn afstuderen ging Marlon de aannemerij in, om twee jaar later toch achter de tekentafel plaats te nemen. Via Dosign ging hij aan het werk bij een ingenieursbureau in Den Haag, waar hij een vast contract kreeg.

Vriendschap

Uiteindelijk koos Marlon ervoor om voor verschillende bureaus te freelancen. De verslechterde economie en zijn verhuizing naar Antwerpen brachten daar in 2008 weer verandering in. “Enkele maanden nadat ik weer eens een project voor Dosign had gedaan, belde een toenmalige medewerker van Dosign me op. Hij vertelde over de oprichting van Dosign Antwerpen. Dat klonk interessant! Ik ging op gesprek en niet lang daarna detacheerde Dosign mij bij een ingenieursbureau dat in hetzelfde pand zat als zij. In die periode heb ik een hele goede, vriendschappelijke band met de mensen van Dosign Antwerpen opgebouwd. Die vriendschap is er nog steeds.”

Ruimte voor ambities

Marlon voert alweer sinds 2009 projecten uit via Dosign. Wat maakt dat hij nu zo honkvast is? “Ik weet wat ik aan Dosign heb. Ze betalen wekelijks en bezorgen mij daardoor een continue financiële stroom. Als er iets is, ondernemen ze meteen actie. En ze weten wat mijn wensen en ambities zijn. Bijvoorbeeld dat ik niet verticaal, maar horizontaal carrière wil maken. Bij SWECO, de opdrachtgever waar ik nu via Dosign werkzaam ben, krijg ik daar alle ruimte voor.”

Beton- en staalconstructies

Vanuit SWECO is Marlon twee dagen per week betrokken bij de uitbreiding van recyclingbedrijf Umicore Antwerpen. Hij licht toe: “Ik beheer de beton- en staalconstructie van een van de nieuwe gebouwen. Bij de uitbreiding van het bestaande gebouw ben ik betrokken bij de staalconstructie die de installaties ondersteunt. Dit doe ik in een multidisciplinair team met de constructeur en specialisten in onder meer piping en HVAC.”

Modelleren in 3D

Marlon werkt op dit project in de 3D-programma’s Revit en Advance Steel. In NavisWorks brengt hij de modellen samen tot een totaalmodel van het gebouw, waar je doorheen kunt lopen en parameters aan kunt koppelen. Programma’s waar Marlon graag nog mee wil werken, zijn Tekla, Revit Architecture en Inventor. “SWECO biedt me die mogelijkheden. Ik hoop hier dan ook nog lang projecten uit te voeren.”