Dosign
“Dosign staat voor me klaar, ook in andere Europese landen”

Faiyaz Khan behoort tot de meest ervaren engineers die op projectbasis voor Dosign werken. De chemical engineer uit Londen werkt al meer dan 36 jaar in de procesindustrie. En voerde projecten uit in uiteenlopende landen in Europa, Azië en Afrika.

Faiyaz kwam met Dosign in contact toen hij via een recruitmentbureau een baan aangeboden kreeg bij CB&I, op het Shell-terrein in Wesseling (vlakbij Keulen, Duitsland). “Zowel het recruitmentbureau als CB&I had geen partners in Duitsland”, zegt Faiyaz. “Zij konden me dus niet direct in dienst nemen. CB&I nam toen contact op met Dosign, om mij voor deze job een contract te bieden. Dat vond ik prima. De contractvoorwaarden voldeden aan de eisen en het klikte met het Dosign-team.”

Pöyry en VTA

Na acht maanden bij CB&I kreeg Faiyaz een baan aangeboden bij Pöyry, een advies- en ingenieursbureau dat met name actief is in de energie- en industriële sector. Hij werkte zeven maanden bij Pöyry in Mainz, Duitsland. Daarna werkte hij nog een half jaar bij Pöyry in Porsgrunn, Noorwegen. Faiyaz: “In 2016 kreeg in een contract aangeboden bij VTA GmbH, dat tot 2016 onderdeel was van BP. Daar werk ik nu nog steeds.”

Senior procesengineer

VTA GmbH biedt projectmanagement, technical engineering en automatisering in de (petro)chemische industrie. “Ik werk daar als senior procesengineer op de procesafdeling van lokale BP-raffinaderijen”, zegt Faiyaz. “Mijn verantwoordelijkheden bestaan uit het ontwerpen en installeren van safety shutdown systems voor verschillende heaters, reboilers en ovens. Ook houd ik me bezig met het vervangen van olie door aardgas.”

Volledig op projecten richten

Faiyaz vindt het prettig om op projectbasis voor Dosign te werken: “De medewerkers van Dosign verstaan hun vak. Ze staan altijd voor me klaar, in welk Europees land ik ook werk. Bovendien nemen ze de besprekingen met de klant uit handen, voor het afsluiten of verlengen van contracten. Zo kan ik me volledig op mijn projecten richten. Of ik Dosign zou aanbevelen bij andere engineers? “Ja, altijd!”

Ambities

Na 36 jaar is Faiyaz nog vol ambitie: “Ik zou graag nog voor een jaar in Australië of de Verenigde Staten werken. Ik zou echt een gat in de lucht springen als Dosign me die kans bood.”