Dosign
Bjorn en het Piping Traineeship

Als afgestudeerde industriële ingenieur Elektromechanica kwam Bjorn tot bij ons op zoek naar opportuniteiten. Zoals zovelen had hij bij het verlaten van de schoolbanken totaal nog geen idee over de arbeidsmarkt. Na enkele gesprekken kwamen we samen tot de conclusie dat hij zich het beste zou ontwikkelen in het Piping Traineeship aangevuld met een full-time job bij Spie. Zo gezegd zo gedaan en na twee jaar te hebben gewerkt bij Dosign kijken we graag samen terug op de evolutie die Bjorn doormaakte.  

First things first

Dosign benaderde hem op een interactieve manier om zijn wensen en vaardigheden op de juiste manier in kaart te brengen. “Dat was misschien wel één van de redenen wat mij overtuigd heeft. In de eerste instantie luisteren naar waar mijn interesses liggen, waar ik al goed in ben en waar ik nog in wil bijleren. Zo ben ik dan ook in de opleiding Piping terechtgekomen omdat mijn achtergrond daarin nog zeer beperkt was. De interesse was er wel om mij daarin te verdiepen.”

De beslissing om Bjorn in het Piping Traineeship te laten deelnemen is uiteraard één kant van het verhaal. Daarnaast gingen we ook zijn ideale job verzekeren. Gaandeweg het proces werd er verschillende keer van feedback voorzien omtrent de zoektocht alsook telefonisch contact om een warme relatie op te bouwen. “Ik voelde mij snel op mijn gemak. De eerste gesprekken verliepen heel familiaal, niet zo stijf en formeel maar eerder geruststellend. Ik had het gevoel dat daar een mooie job uit ging komen, ik voelde me echt op mijn gemak toch wel.”

Leer- werktrajecten

Hoe is het nu gesteld met de work-life balance binnen zo’n eerste job?

“Ja er zat zeker een goede work-life balance in. Mijn normale uren zijn van 7u30  - 16u en ik werk op projectbasis. Er valt altijd ook wel iets te regelen om bijvoorbeeld een uurtje vroeger door te kunnen. Dat was allemaal wel heel flexibel wat ik wel belangrijk vond. De balans tussen het werken en eigen tijd voor mij is wel een belangrijke factor.”

Daarnaast bieden de opleidingstrajecten bij Dosign de perfecte synergie tussen leren en werken. Het Piping Traineeship fungeert hier als springplank naar het werkveld. Hierin heeft Bjorn ook een zeer nuchtere kijk. “Ik zal niet per se verder staan dan mijn collega’s want zij hebben meer ervaring met Piping. Maar ik merk wel dat ik door de opleiding veel sneller bijbeen. Het is vooral omdat je door de opleiding een goede technische basis leert en dan ben je sneller weg met specifieke situaties.”

Knipoog naar nieuwe afstudeerders

Na twee jaar mooie werkervaring is het natuurlijk belangrijk om eens even terug te denken aan andere (lees meer zorgeloze) tijden. Het is altijd positief om je inzichten van vroeger en nu even naast elkaar te leggen. Daarom vroegen we Bjorn om deze oefening even te maken. “Uzelf niet te hoog inschatten zou ik iedereen aanraden. Ook al kom je van school en heb je een hoge studie gedaan je moet onderaan de ladder beginnen om het werkveld te leren kennen. Ik heb gezien van mijn studiegenoten die afstudeerden dat die het er heel moeilijk mee hadden en ik had het er ook moeilijk mee. Maar ik ben wel heel blij dat ik het vroeg heb beseft dat je gewoon onderaan de ladder start.”