Dosign
“Dankzij Dosign Freelance kan ik me focussen op mijn werk”

Na vijftien jaar bij een groot installatiebedrijf gewerkt te hebben, gooide BIM-modelleur Ben Hoekstra in 2014 het roer om. Hij zegde zijn baan op, om uiteindelijk te gaan ZZP’en via Dosign Freelance. Hierbij neemt Dosign Freelance alle randzaken uit handen, zodat Ben zich volledig kan focussen op zijn werk.

“De overstap naar Dosign was voor mij een logische keuze”, vertelt Ben. “Ik had al eerder via Dosign gewerkt en dat was uitstekend bevallen.” In eerste instantie werkte Ben weer als gedetacheerde. Toen zijn situatie thuis veranderde, besloot hij voor zichzelf te beginnen. “Ik ging hierover in gesprek met Mark ’t Hooft van Dosign Freelance. Hij reageerde positief en legde uit wat Dosign Freelance voor ZZP’ers doet. Het goede gevoel dat ik al bij Dosign had, werd tijdens dit gesprek bevestigd. De keuze om te gaan freelancen was snel gemaakt.”

Administratie en facturering uit handen

De randzaken die Ben aan Dosign Freelance uitbesteedt, zijn voornamelijk de administratie en facturering. De betaling van zijn gewerkte uren verloopt eveneens via Dosign Freelance. Dit alles doet Dosign Freelance op basis van de beperkte marge die zij aan Ben berekent. Ben: “Doordat ik in al die randzaken wordt ontzorgd, kan ik me richten op wat ik écht leuk vind: mijn werkzaamheden als BIM-modelleur.”

Modelovereenkomst goed geregeld

Het Over Dosign Freelance is Ben alleen maar enthousiast. Hij moedigt andere ZZP’ers dan ook aan om eveneens met Dosign Freelance te praten. “Naast de genoemde randzaken nemen ze nog meer uit handen”, zegt hij. “Neem bijvoorbeeld het gedoe rond de Wet DBA. Dosign heeft zich het afgelopen jaar, samen met ZZP’ers uit haar freelance-netwerk, flink ingezet voor een gedegen modelovereenkomst. Het concept is inmiddels door de Belastingdienst goedgekeurd. In tegenstelling tot veel andere ZZP’ers ga ik de definitieve invoering van de Wet DBA zonder zorgen tegemoet.”